Media

“Time to say goodbye”… werd echt de laatste keer…

Begin van de opname van het werk “time to say goodbye” bij het jubileumconcert van Salonorkest Sinnema op 15 april 2018. Dit is een historische opname geworden. Een mooi ┬ástuk muziek met leden en invallers. (laatste update 29/9/2018)

Heropening gebouw Speeltuinvereniging “de Insulinde”

Op 3 maart 2018 werd het gebouw “de Insulinde” feestelijk heropend door CdK Arno Brok. Dit was de kroon op een fikse portie werk. Het orkest heeft daar de afgelopen maanden aardig wat van gemerkt. Er is op diverse locaties gerepeteerd, van het Zuidvliet (dichtste bij) tot in Harlingen. Maar: we zijn al weer weken terug op dit mooie plekje. En wat een enorme verbetering. Prima licht, heerlijk warm en uitermate gezellig.

Bi die feestelijke heropening mocht Salonorkest Sinnema dus niet ontbreken. Alleen was de aandacht op het feest, en dan moet je niet als geheel orkest iets doen. We zijn prima vertegenwoordigd door een strijkkwartet (aangevuld met trompet) en een klarinetduo.
Zie de bijgaande foto’s en opname.

Concert “de Schierstins” in Veenwouden

Op 21 januari 2018 gaf ons orkest een “Nieuwjaarsconcert” in een uitverkochte “de Schierstins” in Veenwouden. Voor het derde opvolgende jaar. “het word bijna een traditie” klonk bij de opening. Buiten was het zonnig maar fris, binnen was het warm en zat het orkest en publiek tussen de schilderijen van Friese Staten en Stinzen. Er was weer volop te genieten van zowel orkest als solisten Ineke Dijkstra en Lennard Fopma. De zangeres trad ook op samen met het Salonorkest. Hieronder een opname van het openingswerk de Ladies Polka van Keler.

Hieronder ook een opname van een van de solo-nummers van Ineke Dijkstra en Lennard Fopma.

 

Huis aan Huis, 22 maart 2017:

Salonorkest Sinnema

Jouster Courant, 10 maart 2017:

Er staat ook een digitale versie op de website van de Jouster Courant.

Leeuwarder Courant, 12 januari 2017:

LC-20170112-Sinnema-page-001

Huis aan Huis, 11 januari 2017:

HaH 2017-01-11 Sinnema-page-001

Fries Dagblad, 10 januari 2017:

Leeuwarder Courant, ingezonden stuk, april 2016:

Ingezonden brief door Koos Jorritsma

Ingezonden brief door Koos Jorritsma

Friesch Dagblad, april 2015:

artikel_frysk_deibled

Actief, april 2015:

Wergea